Kuran'a göre Güneş balçığa mı batıyor? Kehf 86'nın açıklaması



Ateistlerin hatalı dedikleri ayetlerden biri, Kehf 86'dır. Ayete göre Güneş'in balçığa battığını iddia ediyorlar. O ayet şöyle der:

Kehf 86
"Nihayet, Güneş'in batışına ulaştığı zaman, onu kara balçıklı bir gözede batar buldu. Onun yanında da bir kavim buldu. Dedik ki: "Ey Zülkarneyn! Ya azap edersin, ya da kendilerine güzel davranırsın."

Evet, eğer ayete göre Güneş gerçekten de fiziksel olarak kara balçığa batıyorsa, Kuran Allah kelamı olamaz. Ayette batmak anlamında kullanılan kelime "tağrubu"dur. Halbuki bu kelime Arapça'da fiziksel bir batışı ifade eden bir kelime değildir. Arapça'da fiziksel batışı ifade edebileceğimiz 2 tane kelime vardır, ve bu kelimeler "tağrubu" kelimesinden farklıdır. Arapça'da bir şeyin fiziksel olarak başka şeyin içine girmesi için kullanılan kelime "dehale"dir. Mesela bu kelime Ali İmran 37'de Zekeriya'nın mabede girişi için kullanılır. Arapça'da bir şeyin suyun içine batmasını ifade eden kelime ise "gareke"dir. Bu kelime Kehf 71'de "İçindekileri batırmak için mi gemiyi deldin?" şeklinde geçer. Eğer Kuran'ın yazarı gerçekten Güneş'in akşamları çamura battığını zannettiyse, o zaman neden fiziksel olarak batmayı ifade eden bu iki ifadeden birini kullanmamıştır? Gördüğünüz gibi kanıtlar çok açık. Eğer Kuran'ın herhangi bir ayetinde, Güneş'in fiziksel olarak battığı söyleniyorsa: Ayet, dehale=دخل veya gareke=غرق fiilini kullanması gerekirdi. Eğer Kuran, Güneş'in fiziksel olarak doğduğunu söylüyorsa: Ayette, vulide=ولد veya bereze=برز fiillerini kullanması gerekirdi. Halbuki bu kelimeler Kuran'ın hiçbir ayetinde Güneş, Ay, yıldız için kullanılmaz. Gördüğünüz gibi, kanıtlar çok açık.


Yorumlar